sâmbătă, 14 aprilie 2012

Cartofi copti cu branza si ulei balsamic

Încă de mică am dezvoltat o oarecare pasiune pentru cartofi (preparați mai în orice fel). Unii văd că atribuie acestă poftă faptului că mă trag din Ardeal. Așa să fie? Cert e că pe la noi cartofii se mâncau mult, dar asta și pentru că mulți oameni cu pământ îi cultivau. Din fericire ei cresc foarte bine și în zona Văii Jiului, astfel că mereu m-am bucurat de cartofii proaspeți scoși din pământ de bunica mea.

La un moment dat am descoperit că și cuptorul cu microunde este o unealtă grozavă în ceea ce privește coacerea cartofilor, mai ales că nu doream să îi prăjesc în tava de la cuptorul aragazului. Așa doar îi băgăm la cuptor și în timpul acela ne ocupăm de altceva. Pentru noi, în ultima perioadă cartofii copți au ajuns un fel de mic dejun de weekend. Atunci e singurul moment când stăm la masă la micul dejun toți din familie.

Pe lângă clasica brânză cu puțin unt noi am mai adaugat ceva în farfurie. Mai precis este vorba despre un amestec făcut de ai mei din ulei de măsline și diverse ierburi și condimente (stric după gust). Astfel ne-am ales cu o minunăție de ulei balsamic, care merge de minune turnat peste brânză și peste cartofi. Chiar dacă acum e Paștele, parcă nu e weeekend fără cartofii mei copți!
Cartofii foarte bine copți.
De aici furăm doar câteva măslinuțe. Și ele merg bine alături de cartofii aburinzi.
Turnarea uleiului balsamic.
Cam așa începe o frumoasă dimineață de sâmbătă la noi! Și chiar ne merge bine apoi. Mai ales că masa este sațioasă și nu mai avem nevoie de nimic altceva toată ziua.

Ps. Dacă există doritori, pot să ofer și rețeta noastră de ulei.