miercuri, 23 mai 2012

Rulouri din foietaj cu sunca si cascaval

De data aceasta am vrut să vă surprindem cu o rețetă foarte simplă,ieftină, dar extrem de delicioasă și foarte rapid de preparat. Nu suntem noi experți în ale patiseriei dar nici nu trebuie, rețeta poate fi făcută și de un copil de clasa I. Da, chiar atât de simplă poate fi, și ca să vă demonstrez haideți să vedem despre ce este vorba!

Ingrediente:
- o foaie de foietaj;
- 6-7 felii de sunca;
- 150 g cascaval;
- 150 ml sos de rosii/ketchup;
Durată: 40 minute

După ce se dezgheață foietajul îl intindem și îl ungem cu sosul de roșii. Noi am folosit o variantă home-made.
După care tăiem frumos și uniform șunca în pătrățele. Am folosit șuncă de praga, dar voi puteți folosi orice fel de șuncă doriți.
Așteptând cu o mare curiozitate să vedem dacă șunca se va taia singură sau nu. Puteți ghici rezultatul!
Odată tăiată șunca o așezăm frumos peste sosul de tomate și ne concetrăm atenția asupra cașcavalului.
Noi am făcut această rețetă dimineața și credem că este cel mai bun moment al zile pentru a le servi calde familiei sau prietenilor.
După cum observați avem o mică problemă cu cașcavalul .. Nu ne mai saturăm de el din păcate, așa că am pus un extra topping de cașcaval
Acum a sosit momentul să rulăm înapoi foietajul la forma inițială. Faceți acest lucru cu puțină grijă pentru că foietajul dezghețat se poate rupe destul de ușor.
După ce l-am rulat, învelim foietajul în punga sa și punem pentru 5 minute la congelator.
Odată scurse cele 5 minute, scoateți foietajul și tăiați-l în felii de 1 cm.
Puneți o hârtie de copt într-o tava pe care așezați feliile tăiate.
Am mai adăugat puțin sos de tomate deasupra fiecarei felii pentru mai multa savoare și pentru o culoare mai plăcută. Acest detaliu este opțional.
Odată terminată așezarea în tavă se pun în cuptorul încins, la foc mediu, pentru aproximativ 25 de minute.
Verificați cam odată la 5 minute să nu se prindă de hârtie sau să se ardă pe fund.
Rezultatul îl puteți vedea și dumneavoastră, chiar este o minunație.
Sperăm să vă placă! Vă mai așteptăm pe la noi cât de curând!
Bon Apetit!

duminică, 20 mai 2012

Rulouri de Pui cu Sos de Cascaval

     Știu, a trecut mult timp de la ultima postare, și nu există nicio scuză pentru absența noastră,dar sperăm că ne vom repara greșeala cu o rețetă deosebită! Iată-ne reveniți cu forțe proaspete și cu mult mai multă poftă în a găti. De data aceasta avem pregatită o rețetă care necesită puțină răbdare, nu din motivul că ar fi grea de făcut, ci pentru că trebuie să fii meticulos în pregătirea ei. De altfel verdictul pe care noi l-am pus la sfârșitul zilei este că rețeta este una pentru efect si chiar puteți surprinde plăcut apropiații dumneavoastră.
     Iată și rețeta :
Ingrediente rulouri:
  • un piept de pui mare
  • sunca de pui feliata
  • o ceapa
  • o lingurita de zahar brun
  • ulei
  • sare, piper
Ingrediente sos de cascaval:
  • 300 gr cascaval
  • 50 ml lapte

    Durata - în jur de 60/70 de minute în funcție de bucătar. Depinde mult cât timp alocați la început. 
Mai întâi dezghețăm pieptul de pui după care îl tăiem fâșii subțiri ca pentru șnițele.
Avem nevoie și de o ceapă pe care o tăiem mărunt, aceasta urmând să fie prăjită.
Pentru rulouri noi am folosit această șuncă de pui, dar puteți folosi și alte sortimente.
Gătitul a început așa că hai la treabă!
După cum vă spuneam tăiem pieptul fâșii ca pentru șnitele, și la fel ca și la șnitele le batem cu un ciocan pentru șnițele. Din fericire, cum suntem români, am improvizat fiindcă nu deținem un astfel de ciocan. Important este că totul a ieșit bine la sfârșit.
Călim ceapa în 2 linguri de ulei. Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm o linguriță de zahar brun și amestecăm continuu astfel încât toată ceapa să fie cuprinsă de aroma zahărului.
A venit timpul sa pregătim și sosul de cașcaval! Punem laptele într-un vas pe aragaz și adăugăm în ploaie cașcavalul dat prin răzătoare și învârtim continuu până acesta se topește. Să nu faceți prea din timp sosul de cașcaval pentru că există riscul să devină tare în foarte scurt timp. 
Între timp pregătim rulourile pentru prăjit.
Așezăm o felie de carne, o felie de șunca după care punem o lingură de ceapă călită. Rulăm carnea și șunca cu grijă pentru a nu pierde ceapa călită și prindem cu o scobitoare pentru a nu se desface la prăjit. Procesul este destul de migălos și necesită ceva răbdare, mai ales când uneori îți alunecă carnea printre degete. 
Odată terminată aranjarea rulourilor punem uleiul la încins.
Recomandat este sa puneți îndeajuns ulei încât să acoperiți ruloul pentru a se praji uniform. Altfel există riscul să se facă mai bine pe o parte iar alta să rămână mai spre crudă. 
Sosul este aproape gata datorită muncii în echipă.
Odată făcute rulourile, le-am scos pe un șervețel să mai lase din ulei. Ele au așteptat acolo vreo 5 minuțele până s-au scurs bine și abia apoi au fost mutate pe o farfurie și ornate cu sos. 
Iată ce a ieșit. A fost absolut delicios.
Noi recomandăm rețeta cu mare încredere. Sperăm sa vă placă și să o faceți si voi!
Și ca de fiecare data am servit și un păhărel de vin cu acest preparat. De data aceasta am ales un Sauvignon Blanc demi-sec de la Domeniile Tohani.
Cu bine! Pe data viitoare!