duminică, 20 mai 2012

Rulouri de Pui cu Sos de Cascaval

     Știu, a trecut mult timp de la ultima postare, și nu există nicio scuză pentru absența noastră,dar sperăm că ne vom repara greșeala cu o rețetă deosebită! Iată-ne reveniți cu forțe proaspete și cu mult mai multă poftă în a găti. De data aceasta avem pregatită o rețetă care necesită puțină răbdare, nu din motivul că ar fi grea de făcut, ci pentru că trebuie să fii meticulos în pregătirea ei. De altfel verdictul pe care noi l-am pus la sfârșitul zilei este că rețeta este una pentru efect si chiar puteți surprinde plăcut apropiații dumneavoastră.
     Iată și rețeta :
Ingrediente rulouri:
  • un piept de pui mare
  • sunca de pui feliata
  • o ceapa
  • o lingurita de zahar brun
  • ulei
  • sare, piper
Ingrediente sos de cascaval:
  • 300 gr cascaval
  • 50 ml lapte

    Durata - în jur de 60/70 de minute în funcție de bucătar. Depinde mult cât timp alocați la început. 
Mai întâi dezghețăm pieptul de pui după care îl tăiem fâșii subțiri ca pentru șnițele.
Avem nevoie și de o ceapă pe care o tăiem mărunt, aceasta urmând să fie prăjită.
Pentru rulouri noi am folosit această șuncă de pui, dar puteți folosi și alte sortimente.
Gătitul a început așa că hai la treabă!
După cum vă spuneam tăiem pieptul fâșii ca pentru șnitele, și la fel ca și la șnitele le batem cu un ciocan pentru șnițele. Din fericire, cum suntem români, am improvizat fiindcă nu deținem un astfel de ciocan. Important este că totul a ieșit bine la sfârșit.
Călim ceapa în 2 linguri de ulei. Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm o linguriță de zahar brun și amestecăm continuu astfel încât toată ceapa să fie cuprinsă de aroma zahărului.
A venit timpul sa pregătim și sosul de cașcaval! Punem laptele într-un vas pe aragaz și adăugăm în ploaie cașcavalul dat prin răzătoare și învârtim continuu până acesta se topește. Să nu faceți prea din timp sosul de cașcaval pentru că există riscul să devină tare în foarte scurt timp. 
Între timp pregătim rulourile pentru prăjit.
Așezăm o felie de carne, o felie de șunca după care punem o lingură de ceapă călită. Rulăm carnea și șunca cu grijă pentru a nu pierde ceapa călită și prindem cu o scobitoare pentru a nu se desface la prăjit. Procesul este destul de migălos și necesită ceva răbdare, mai ales când uneori îți alunecă carnea printre degete. 
Odată terminată aranjarea rulourilor punem uleiul la încins.
Recomandat este sa puneți îndeajuns ulei încât să acoperiți ruloul pentru a se praji uniform. Altfel există riscul să se facă mai bine pe o parte iar alta să rămână mai spre crudă. 
Sosul este aproape gata datorită muncii în echipă.
Odată făcute rulourile, le-am scos pe un șervețel să mai lase din ulei. Ele au așteptat acolo vreo 5 minuțele până s-au scurs bine și abia apoi au fost mutate pe o farfurie și ornate cu sos. 
Iată ce a ieșit. A fost absolut delicios.
Noi recomandăm rețeta cu mare încredere. Sperăm sa vă placă și să o faceți si voi!
Și ca de fiecare data am servit și un păhărel de vin cu acest preparat. De data aceasta am ales un Sauvignon Blanc demi-sec de la Domeniile Tohani.
Cu bine! Pe data viitoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu