duminică, 11 ianuarie 2015

Friptura cu legume in vin la cuptor

In urma cu ceva vreme am descoperit ca o reteta pe care o foloseam doar pentru mancaruri fara carne, poate fi utilizata si pentru o friptura la cuptor. Reteta e destul de simpla. Carnea se scoate din congelator cu cateva ore inainte si se lasa la marinat putin in bere bruna sau vin. E in functie de preferinte. Noi folosim de obicei berea bruna. 

Ingrediente:
-bere pentru marinat carnea
- vin alb (1 sticla de 750 ml)
- pasta de tomate
- mustar
- 1 ceapa mare
- 200-300 gr masline
- 2 morcovi
- 2 cartofi
In Tava ce va ajunge in cuptor se pun inainte de toate cateva bucati de ceapa. Ceapa normala e ok, dar parca ceapa rosie are un gust mai bun, daca mai aveti prin casa. Taiati si cateva bucatele de morcov, pe care apoi le aruncati peste ceapa. Eu am pus si putina vegeta apoi peste ele. 
Important este sa mai aveti prin casa niste mustar. Il recomand pe cel de la Olympia. Si neaparat niste pasta de tomate, fie de casa, fie de calitate. E pacat sa strice sosul. Apoi aruncam si cateva masline in tava, urmand ca restul sa fie puse peste carne. 
Carnea se unge pe ambele parti cu mustar. Peste mustar, urmand sa vina sosul facut din pasta de tomate. 
Pasta de tomate se amesteca cu foarte putin ulei, apoi se unge bine fiecare bucatica de carne. E important ca sosul sa fie mai lichid si sa ajunga peste tot. 
La final se arunca si cateva bucatele de cartofi, iar putina ceapa, morcovi si masline. Apoi se baga putin la cuptor. Dupa vreo 10-15 minute, tava este umpluta pana la refuz cu vin alb. Noi am folosit Furmint (de la Tokaji).
Pana nu scade vinul, nici nu trebuie sa va ingrijorati. In momentul cand vinul si pasta de tomate devin un sos uniform totul este gata si carnea este perfect patrunsa. :)
Pofta buna! Claudia Maria Ungureanu-Maier - vegetarian de peste 15 ani, dar gatesc pentru fiica mea si prietenii ei si carne din cand in cand. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu