marți, 20 martie 2012

Restaurant Chinezesc in Praga

În mod uimitor, eu am descoperit bucătăria chinezească în Sofia (da, în Bg) alături de un grup de francezi. Eram în primele seri din stagiul meu de Erasmus și ei mi-au propus ca după cursuri să mergem la un restaurant chinezesc de care auziseră ei. Normal că la început am fost reticentă! Am zis eu da, dar așa.. mai cu jumate de gură. Părerea însă mi-am schimbat-o destul de repede. Francezii mei m-au ajutat să mă decid repede și fiecare a luat altceva. Astfel că dintr-un foc am avut posibilitatea să gust vreo 6 feluri de mâncare! Și uite așa am ajuns să renunț și la niște prejudecăți culinare.

Așa că în a treia zi de hoinăreală prin Praga, când în jurul prânzului am găsit un restaurant chinezesc (undeva prin centru, foarte aproape de piața centrală) am zis că sigur este un semn. Alex oricum nu testase bunătățile lor așa că am zis să nu mai pierdem vremea căutând altceva și să intrăm. Ps. Mi-a plăcut faptul că aveau meniul afișat în geam, cu poze mari și cu prețuri. Astfel că știai de la început la ce să te aștepți.
Restaurantul era micuț, dar foarte primitor. Și chinezii de acolo vorbeau și engleză. Ne-a fost ușor să citim meniul și să comandăm. Am ales pui în sos dulce acrișor și porc în sos dulce acrișor. Și am luat și un mic bol de orez.
Etajul superior al restaurantului. Noi am fost *cazați* aici.
Mâncarea a fost savurată alături de o bere rece, cred că era un Kozel dacă nu mă înșel. Oricum foarte mult mi-a plăcut că la prânz aveau meniu special pentru minuturi. Alegând de acolo.. mâncarea a venit repede. Cum noi eram în criza de timp (datorită faptului că pe la 4-5 era deja întuneric) a fost numai bine!
Orezul s-a potrivit de minune cu sosul!
Și asta e intrarea in restaurant. Dacă ajungeți cumva prin Praga și treceți pe străduța lui, e bine să-l știți și să-i călcați pragul cu încredere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu