duminică, 26 februarie 2012

Pui marocan cu mamaliga

Iată-ne din nou împreună gătind cu mare drag. Astăzi avem o mică surpriză pentru iubitorii de picanterii. Am gatit "Pui Marocan", o rețetă destul de simplă care nu necesită foarte multe cunoștiințe în arta gătitului ci doar puțină atenție. Desigur am vrut să nu ne îndepărtăm foarte mult de bucătăria tradițională românească așa ca am făcut și o mică mămăliguță lângă. Iată ingredientele folosite (trebuie menționat că am făcut pentru 6 persoane,dar vom dezvălui cantitățile și pentru 4 porții):

Ingrediente:
1000 gr carne pui (noi am folosit pulpe dezosate)
16 măsline verzi fără sâmburi (noi am preferat cu migdale)
1 ceapă
5 căței usturoi
1 linguriță boia
12 grame de șofran pur (cantitate standard într-un plic la cei de la Kotanyi)
2 lingurițe de curry (știu vă întrebați ce caută curry-ul aici,este o mică improvizație făcută de noi, nu este obligatoriu sa folosiți) - în rețeta găsită de noi, era menționat ca și condiment Curcuma, pe care noi l-am înlocuit cu curry-ul acesta care conține și curcuma!
1 vârf linguriță ghimbir pudră
chili în funcție de gusturi ( noi am pus 1 linguriță cu vârf )
sare, piper cu lămâie
4 linguri ulei

Preparare:
Am început prin a tăia pulpele de pui dezosate în cubulețe mai mici pentru a fi mai ușor de făcut.
 Dacă nu doriți nu este obligatoriu să il faceți cubulețe.
Puiul fericit așteptând liniștit încingerea uleiului.
În uleiul încins puneți carnea presărată cu sare și piper cu lămâie la prăjit, nu uitați să puneți și un capac. Când se rumenesc ușor pe o parte, le întoarceți și pe cealaltă parte.
Iată și micii noștrii căței de usturoi în proces de transformare.
Adaugați ceapa si usturoiul, tocate măruntel
Amestecați bine și așteptați să se călească si ceapa. Nu uitați capacul :)
O scurtă pauză de la pui cât el se prepară în tigaie, pentru a vă arăta condimentele folosite.
Am revenit la pui de această dată adăugând curry-ul, si restul condimentelor pe rând. După fiecare adăugare a unui condiment amestecați.
Amestecați bine după ce au fost adăugate toate condimentele pentru a pătrunde aromele în fiecare bucățică de pui.
Adăugați aproximativ o cană jumătate de apă și lăsați la foc mediu.
Cam după aproximativ jumătate de oră stingeți focul. ÎN SFÂRȘIT E GATA!
Acum a venit momentul servirii. Toți au fost atrași in bucătărie de aroma apetisantă.
Uitați și mămăliguța. Deși din țări diferite au mers de minune. Doar vă spuneam și într-un articol trecut trebuie să improvizați, să riscați. Doar așa puteți obține cu adevărat o rețetă reușită și o invazie de gusturi noi!
Poftă bună tuturor!
Și desigur în timp ce am mâncat am avut vinul nostru Ostrov să ne stingă incendiile din gura, produse de picantul nostru pui.

Pentru că nu am uitat ce v-am promis la început, uitați și ingredientele pentru 4 porții:
600 gr carne pui
10 măsline verzi fără sâmburi
1 ceapă mică
2 căței usturoi
1/2 linguriță boia
12 grame de șofran pur
1 linguriță de curry sau curcuma dacă aveți noroc să găsiți
1 vârf linguriță ghimbir pudră
chili în funcție de gusturi ( noi am pus 1 linguriță cu vârf )
sare, piper cu lămâie
2 linguri ulei.
Spor la gătit!

2 comentarii:

  1. Data viitoare trimit boia home-made din ardei iuți în loc de chili!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim mult pentru sprijinul acordat si pentru toate ingredientele!

    RăspundețiȘtergere